Natuurlijke luchtverfrisser

Wat is het toch heerlijk om een lekker geurende badkamer binnen te komen! Maar de luchtverfrissers die je tegenwoordig in de supermarkt koopt, zitten vol met synthetische stoffen en dat willen we toch echt niet heel de tijd inademen. Op zoek dus naar een natuurlijke luchtverfrisser!

En die hebben we gevonden! Het is ontzettend simpel om te maken, hoogstwaarschijnlijk heb je alles gewoon al in huis en ik beloof je, het ruikt echt heerlijk.

IMG_0606s

Hoe ga je nu te werk?

Eerst en vooral zoek je een leuke bokaal. Ik heb zelf een lege jampot gebruikt. Vervolgens sla je met een hamer en een spijker gaatjes in het deksel. Wees creatief en maak een mooi patroontje! Dan vul je de bokaal voor één vierde met baking soda en voeg je er een 10 à 20 druppels van je favoriete etherische olie aan toe. Meng even goed, sluit de bokaal, doe er nog een mooi strikje om en klaar is kees!

Afhankelijk van waar je de luchtverfrisser gaat gebruiken, kan je andere geuren gebruiken: lavendel voor in de slaapkamer, citroen in de badkamer,… Ik ben mijn eerste potje nog aan het uittesten, maar na twee weken ruikt het toch nog altijd goed, ik denk dus dat je er toch zeker een maand mee kan doen. En als het niet meer ruikt, vul je het gewoon opnieuw.

Wat zijn jouw favoriete geuren?

Advertenties

2 reacties op ‘Natuurlijke luchtverfrisser

  1. Allereerst: leuke site, leuke ideetjes. Ik heb een vraagje…..ik heb gisteren deze luchtverfrisser gemaakt, maar ik ruik bijna niks. Allen als ik boven het potje ruik. Kan het zijn dat de werkzaamheid van de backingsoda niet meer goed is? De verpakking was al een poosje aangebroken. Of heb ik geen goede olie gebruikt? Deze is van ‘de tuinen’.

    Like

    1. De bedoeling van de baking soda is vooral dat het de vieze luchtjes opneemt. Als je echt een geurige luchtverfrisser wilt, dan zal je meer etherische olie moeten toevoegen, het hangt natuurlijk ook af van de kracht van de olie.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s