Ik wil jullie graag een kijkje in mijn leven geven. In november vorig jaar ben ik op mijn werk uitgevallen vanwege een burn-out. Ik probeer nu terug recht te krabbelen met vallen en opstaan. Ik zie dit fotodagboek als een deel van mijn genezingsproces, om de goede, maar ook de slechte dingen vast te leggen. En heel misschien kan ik hiermee iemand anders een beetje steun geven, door ze misschien af en toe een moment van herkenning te bieden. Het leven zoals het is.

Maandag


Vandaag is het mijn verjaardag! De kat denkt er alvast het hare van.


Ik ga in de namiddag een uurtje wandelen. Ik hou toch zo van de lente, al zou het wel een beetje warmer mogen zijn.

Ik zaai wat sla in eierdoosjes.

Ik krijg deze mooie bos bloemen van mijn ventje!

En ’s avonds gaan we kijken naar ‘Beauty and the beast’, hij is echt heel leuk! Een mooie afsluiter van de dag!

Dinsdag

Geen foto’s genomen vandaag. Ik heb ontzettend slecht geslapen, ren wakker gelegen met hartkloppingen, en ben heel de dag emotioneel en moe. Ik kan blijkbaar nog niet eens naar de cinema gaan, zonder het de volgende dag te moeten bekopen. Ik ben kwaad, teleurgesteld, verdrietig. Geen topdag dus!

Woensdag

Vannacht gelukkig goed geslapen, maar ik vergeet toch weer foto’s te nemen. Het is een woensdag als een ander, gevuld met het huishouden, wandelen, beetje yoga,… ’s Avonds eten we dit zuiders kalkoenstoofpotje naar een recept van Sandra Bekkari. Lekker, maar de volgende keer ga ik nog wat guller zijn met de kruiden.

Donderdag

Vandaag en morgen terug werken en ja hoor, ik lig weer uren wakker met een totaal opgedraaid lichaam. Zelfs twee dagen per week is blijkbaar te zwaar, maar ik wil niet terug naar de huisarts stappen, ik moet dit kunnen. Hoezo perfectionistisch en hard voor mezelf? Ik beslis wel meteen om een afspraak te maken met een psychologe. Ik heb hulp nodig, alleen kom ik er niet uit. Ik heb ook nog een goed gesprek met mijn baas. Gelukkig kan ik op veel steun en begrip rekenen. Dat is ook erg veel waard.

Ik neem nog wel een foto van mijn standaard avondsnack: Bedtime thee en twee rijstwafels met appel-peerstroop (of confituur) en sesamzaadjes.

Vrijdag

Ik ontbijt op het werk met yoghurt, granola, zaden en blauwe bessen. Omdat ik vroeg begin en maar 6u werk, ben ik altijd in de vroege namiddag al thuis. Ik ga langs de supermarkt, maak nog een wandeling en plof dan in de zetel voor zo goed als de rest van de dag.

Zaterdag

Wakker worden met het lezen van mijn favoriete blogs (ik gebruik hiervoor de Feedly-app) en een glas lauw water met citroensap.

Op zoek naar een streepje zon!

Ik wil spelen!

In de namiddag gaan we vlees kopen rechtstreeks van bij de boer. We krijgen meteen nog een rondleiding in het bedrijf. Heel interessant om te zien, zo zie je echt wat je koopt. Onze diepvriezer is weer goed gevuld.

Zondag

Jong leven in de tuin. Zo leuk om een rondje door te tuin te maken en te zien dat stilaan alles weer tot leven komt. De moestuinbakken hebben even geduurd, maar stilaan komt daar ook het eerste groen piepen. Ik geniet vandaag van de tuin en het zonnetje. Al is het goede weer blijkbaar weeral voorbij voor de rest van de week.

Een week met ups en toch ook wel wat downs. Maar over twee weken heb ik een eerste afspraak bij de psychologe en begin ik aan een kort coachingstraject via het werk. Ben wel blij dat dat eindelijk in gang gezet is. Nu blijf ik zo een beetje ter plaatse trappelen, het is stilaan tijd voor echte vooruitgang!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s