Een kijkje in mijn leven #3: geen burn-out, maar bore-out?

Ik wil jullie graag een kijkje in mijn leven geven. In november vorig jaar ben ik op mijn werk uitgevallen vanwege een (burn-out) bore-out. Ik probeer nu terug recht te krabbelen met vallen en opstaan. Ik zie dit fotodagboek als een deel van mijn genezingsproces, om de goede, maar ook de slechte dingen vast te leggen. En heel misschien kan ik hiermee iemand anders een beetje steun geven, door ze misschien af en toe een moment van herkenning te bieden. Het leven zoals het is.

Een fotoverslag dag per dag is blijkbaar iets te hoog gegrepen. Vandaar nog altijd een weekverslag, maar niet meer specifiek opgedeeld per dag.

Samen chemie studeren met de zoon. Wat zit dat allemaal ver weg!

Zelfgemaakte popcorn in kokosolie met wat zeezout als tussendoortje tijdens het plannen van mijn weekmenu.


Ik doe dit jaar mee aan de Mandala Magic cursus van Julie Gibbons. Dinsdag maak ik deze mandala, nu ja, het is haar ontwerp, door mij overgetekend en ingekleurd.

Woensdag stap ik met het verkeerde been uit bed en voel me de hele dag opgejaagd. Het feit dat ik morgen en overmorgen moet werken zal er wel voor iets tussen zitten. In de namiddag ga ik nog wel naar de bio-boerderij. De koeien vinden het precies ook interessant.

Ontspannen met een tijdschrift, een kop thee en een lekker koekje.

Donderdag en vrijdag ga ik weer werken en jammer genoeg zit ik bijna de hele tijd met mijn vingers te draaien. Ik heb amper werk en de tijd kruipt tergend langzaam voorbij. Niet echt motiverend.

Vrijdagavond ga ik eten met een vriendin. We hebben een heel verhelderend gesprek en ik kom tot een aantal belangrijke inzichten. Het is zo raar dat dingen vaak voor je neus liggen, maar je er op gewezen moet worden door een ander omdat je ze zelf niet meer ziet. Ik heb het met haar over de verveling op mijn werk en wat ik thuis allemaal doe (of juist niet doe). Ze spreekt het woord bore-out uit. Als ik thuis ben, doe ik wat opzoekwerk en ineens vallen alle puzzelstukjes in elkaar! Al maanden denk ik dat ik een burn-out heb, maar heb ik ook het gevoel dat er iets niet klopt. Ik ben er niet onderdoor gegaan omdat mijn werklast te hoog was of omdat ik te veel hooi op mijn vork nam. Het tegendeel is waar. Ik ben er onderdoor gaan door de jarenlange periodes van verveling op mijn werk, een combinatie van te weinig werk en te weinig uitdaging.

bore-out

Ik stoot op het boek van Frouke Vermeulen ‘Vechten tegen verveling‘. Ik download het via i-tunes en de volgende dag lees ik het in één ruk uit. Ik kan wel huilen van de herkenning. Ik ben opgelucht en verdrietig tegelijk. En blij dat ik eindelijk weet wat er aan de hand is en nu ook gerichter kan werken aan de oplossing.

Ik kan hier nog veel meer over vertellen, maar ik moet voor mezelf ook nog alles op een rijtje zetten. Misschien maak ik hier wel eens een aparte blogpost van.

Zaterdag is het heerlijk weer, ik geniet zo veel mogelijk van het zonnetje tijdens het lezen van mijn boek. Poes doet alvast mee.

Zondag heb ik goed geslapen en voel ik me redelijk energiek. Ik maak achtereenvolgens mondwater, citroenscrub en citroenazijn.

En ook deze heerlijke geurzakjes met lavendel worden gefabriceerd. Leuk om weer even zo bezig te zijn! Ik zal de komende week nog laten weten hoe ik ze juist gemaakt heb.

Tot volgende week!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s