De afgelopen weken heb ik jullie al heel wat hints gegeven ivm mijn nieuwe bijberoep, maar vandaag is het eindelijk zover! Met trots stel ik jullie YogaThings voor: mijn eigen webwinkel met handgemaakte yoga-accessoires!

website_yt

Hoe het allemaal begon

Het begon eigenlijk allemaal enkele jaren geleden. Ik had nog geen rugproblemen en deed redelijk intensief aan yoga, meerbepaald ashtanga en yin yoga. In de yin yoga lessen (een rustigere vorm van yoga, vooral gericht op stretching) werd tijdens de savasana (de laatste houding waarbij je gewoon plat op je rug ligt, ook wel de lijkhouding genoemd) gebruik gemaakt van oogkussentjes. Ik besloot zelf thuis een eigen oogkussentje te maken dat ik dan kon meenemen naar de les en ik maakte er ook eentje als cadeautje voor een vriendin. Mijn mede yogi’s vonden het super en vroegen of ik er ook voor hen kon maken. Ik maakte er met plezier een aantal bij en begon ze te verkopen in de les.

Daarnaast zocht ik ook naar een manier om mijn yogamat mee te nemen naar de les en ik maakte een yogamatstrik. Ook daar bleek interesse voor. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik besloot er een website voor te maken en YogaThings werd geboren. Ik maakte een logo, een website, visitekaartjes… alles erop en eraan! Maar… eigenlijk mocht ik helemaal niets verkopen, daarvoor moest ik zelfstandige in bijberoep gaan worden en dat bleek net een stap te ver voor mij. De twijfel begon toe te slaan. Kan ik dit wel? Wil ik dit wel? Ik maakte mezelf wijs dat ik niet genoeg was en dat het allemaal teveel werk zou zijn en borg YogaThings letterlijk en figuurlijk op in de kast.

Totdat ik een jaar geleden mijn bore-out kreeg. Ik werd wakker geschud, ik begon te zoeken naar iets waar ik mijn passie in kwijt kon. Het lag de hele tijd al voor mijn neus en ineens kreeg ik het te pakken: ik zou YogaThings nieuw leven gaan inblazen!

De voorbereiding

Mijn eerste idee was om een winkeltje op Etsy te gaan beginnen. Ik plaatste er alles op wat ik nog had liggen. Maar ik wou meer. Ik wou het deze keer echt serieus gaan aanpakken.


Ik liet mijn bijberoep regelen, voor mij een hele grote stap, die ik niet had kunnen bereiken zonder de hulp van mijn coach.

Ik liet mijn zoon een nieuw logo maken, op basis van het oude, maar allemaal wat strakker en minimalistischer:

logo1
Ik registreerde mijn domeinnaam en begon te werken aan mijn online webwinkel. Hiervoor gebruikte ik WordPress en Woocommerce.


Ik kocht nieuwe stoffen aan en liet mijn schoonmoeder lavendel meebrengen uit de Provence.


Ik experimenteerde en maakte een hele reeks nieuwe oogkussentjes met toffe quotes.En nu zijn we op het punt aanbeland dat alles echt wordt, de website staat online, vrienden en familie en nu ook jullie zijn op de hoogte gebracht. Spannend allemaal!

De verdere plannen

De volgende stap die ik nu graag wil zetten, is het maken van promotie. En dat is net weer een hele moeilijke voor mij. De combinatie van introvertie, verlegenheid en weinig zelfvertrouwen helpt daar niet echt bij. Maar ik laat me niet tegenhouden, met kleine stapjes en de hulp van een vriendin ben ik zeker dat ik ook deze hindernis ga overwinnen.

En verder zit ik nog boordevol plannen! Ik heb nog heel veel ideetjes voor nieuwe leuke producten, voor de website,… ik schrijf ze allemaal op in een boekje.

Jullie zullen hier kunnen blijven volgen hoe het met de plannen gaat en als het jullie interesseert, neem dan zeker eens een kijkje op de webwinkel of op de facebook-pagina.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, dus tips en reacties zijn meer dan welkom!

Advertenties

Een reactie op “Mijn eigen webwinkel: YogaThings!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s