podcasts

Sinds een aantal maanden ben ik helemaal into podcasts. Ik dacht altijd dat dat niets voor mij zou zijn, ik zag me altijd meer als een lezer. Hooggevoelig zijnde, wil ik graag zo weinig mogelijk prikkels in mijn leven en het leek me allemaal te druk en te moeilijk om te volgen. Ik had al eens eerder geprobeerd om naar podcasts te luisteren in de auto, maar dat was me niet zo goed bevallen. Ik kon me niet goed concentreren op wat er gezegd werd en kreeg er nog niet eens de helft van mee. Maar enkele maanden geleden probeerde ik het weer, dit keer tijdens het naaien van oogkussentjes voor mijn bijberoep. En sindsdien ben ik er helemaal verslingerd aan!

Wat zijn podcasts nu eigenlijk?

Podcasts kan je zien als een soort radio-afleveringen over een bepaald onderwerp. Je kan er offline naar luisteren en ze zijn helemaal gratis! Ik luister zelf naar mijn podcasts via de iTunes Podcast app (die staat standaard op iPhones en iPads). Wat Android betreft heb ik geen ervaring, maar daar zijn zeker ook apps voor te vinden.

Over elk onderwerp is er wel een podcast te vinden, maar ik luister zelf voornamelijk naar podcasts over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en ondernemen en luister vooral als ik creatief bezig ben, met naaien, haken, tekenen,… en de laatste tijd ook meer en meer tijdens het doen van huishoudelijke taken. Ik heb me geabonneerd op een aantal podcasts en pik er elke keer uit waar ik op dat moment zin in heb. Het kan dus nogal eens verschillen van periode tot periode. Ik ben er vooral verslaafd aan omdat ik er heel veel inspiratie uit haal. Na mijn bore-out merk ik dat ik me nog altijd moeilijk kan concentreren op een non-fictie boek, maar luisteren naar een inspirerende podcast lukt me wel. Hieronder lees je naar welke podcasts ik op dit moment vooral luister.

Mijn 5 favoriete podcasts van dit moment

1. The Slow Home Podcast

shp-header-image

In deze wekelijkse podcast praten Brooke McAlary en haar man over een traag, simpel leven: wat houdt het in, wat doet het voor je? Topics zijn declutteren, nee zeggen, minimaliseren, consuminderen,… om zo te kunnen focussen op de dingen die er echt toe doen in het leven.

2. Lavendaire

lavendaire

“Life is an art. Make it your masterpiece”. Dat is de leuze van YouTuber en onderneemster Aileen Xu, die wekelijkse podcasts maakt over persoonlijke groei en lifestyle design. Zeker de moeite om eens te beluisteren!

3. Oprah’s Supersoul Conversations

oprah

In deze podcast deelt Oprah Winfrey interviews met grote denkers, best-selling auteurs, spirituele leiders en ook gezondheidsexperts. De ene keer al wat interessanter dan de andere, maar er zitten echt wel pareltjes tussen die je aan het denken zetten.

4. Side Hustle School

sidehustle

“Inspiration is good, but inspiration combined withaction is much better …” Side Hustle School is een korte podcast voor mensen die naast hun gewone dagtaak graag iets bijverdienen. Chris Guillebeau deelt dagelijks het verhaal van iemand die een bijberoep opgestart heeft en deelt daarbij heel interessante tips. Heel inspirerend voor bijberoepers!

5. Etsy success

etsy

De Etsy success podcast deelt de verhalen van successvolle Etsy verkopers. Niet alleen interessant voor mensen met een Etsy-winkel, maar voor alle creatieve ondernemers!

Zo, dit waren de podcasts waar ik tegenwoordig vooral naar luister. Maar er zijn er nog veel meer waar ik geregeld naar luister. Andere podcasts die ik zelf nog interessant vind zijn Magic Lessons with Elizabeth Gilbert, Hay House World Summit, Master your mindset, Minimalist moms,…

Luister jij ook naar podcasts? Wat zijn jouw favorieten? Deel ze zeker in de comments, ik vind het altijd leuk om nieuwe podcasts te ontdekken!

Advertenties

Een reactie op “Mijn 5 favoriete podcasts van dit moment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s